Tip 3: Handlinger der viser omsorg og interesse

Det kan sagtens lade sig gøre at få det forhold, du ønsker dig!

3/8 tip til det gode parforhold.

Følgende tip er inspireret af Gottman-instituttets mange studier i parforhold.

Parforhold / Af Kristine Nordentoft

 

Din partner kan blive en evig kilde til omsorg og interesse. Men det kræver, at I får kendskab til og bliver opmærksomme på, hvad der føles som ægte interesse og omsorgsfuldhed for den anden.

Sådan gør I:

Sæt jer overfor hinanden. Sæt jer godt til rette. Sæt tempoet ned.

Spørg så din partner:

Nævn 3 ting, jeg allerede gør, som får dig til at føle, at jeg er interesseret i dig. Og nævn én ting, du kunne ønske, at jeg også gør, som ville få dig til at føle, at jeg var endnu mere interesseret i dig. Vær konkret: beskriv det, så jeg ved præcis, hvad du mener.

Din partner vælger nu én ting, hun/han gerne vil have mere af i den næste måned.

Spørg så din partner:

Nævn 3 ting, jeg allerede gør, som får dig til at føle, at jeg har omsorg for dig? Og nævn nu én ting, du også kunne ønske, jeg gør, som ville få dig til at føle, at jeg var endnu mere omsorgsfuld. Vær konkret: beskriv det, så jeg ved præcis, hvad du mener.

Din partner vælger nu én ting, hun/han gerne vil have mere af i den næste måned.

Herefter bytter I roller.

Prøv det af. Måske skal der justeres i ønskerne undervejs.

Vigtigst: Mærk hvordan det føles at have en omsorgsfuld partner, der interesserer sig for dig. Og mærk hvordan det er at gi’ din partner præcis det, hun har brug for.